28 de dic de 2018

EL MEU 2018

Actualizado: 7 de jun de 2020

Una vegada més s’acaba un any per donar pas al següent i jo aprofito per recapitular com m’han anat les coses aquests últims 365 dies.

Si una cosa ha marcat aquest 2018 ha sigut, sens dubte, l’anunci de la meva futura paternitat. Això ha suposat que la meva rutina quedés potes enlaire i hagi hagut de rascar temps d’on fos per preparar els preparatius, valgui la redundància. Compra i munta mobles, llegeix sobre el tema, ves a xerrades, aprèn exercicis, organitza la teva agenda a mesos vista, fes llistes, queda amb gent, rebusca,...i mira, que ho fas a gust i il·lusionat, però si alhora intentes mantenir els teus hobbies i seguir acudint a la feina pot arribar a ser estressant. No em puc ni imaginar com serà a partir de l’any vinent.

Va ser per això que a principis d’any vaig decidir abandonar l’associació Oci Ficció ( abans inclús de saber la bona nova) per gaudir de més temps lliure. Els meus ex-companys han seguit endavant amb propostes molt interessants i que han funcionat molt bé. Esperem que es mantinguin així i que a més no parin de créixer.

Vaig seguir al Flaix Matí de Flaix FM amb la meva secció hater; petites píndoles plenes de mala baba. Però malauradament les coses no van acabar de funcionar i amb el final de temporada va arribar el meu punt i final amb ells. La veritat és que m’ho vaig passar d’allò més bé amb la meva col·laboració setmanal al haver de seguir uns terminis i forçar les neurones per trobar un tema adequat i buscar la millor forma per explotar-ne l’humor. Pot semblar senzill, però no ho és gens.

On he seguit és al Ningú no és perfecte una temporada més ( i ja hi porto una dècada i mitja!). Com ja va siguent habitual, per culpa dels meus horaris i la distància, han fet que no pugui participar en persona al programa gaire sovint però sí fent-m’hi escoltar setmanalment amb la meva secció de notícies calentes o amb seccions diferents pels especials.

No em vull oblidar d’un projecte que ha quedat avortat degut a la falta de temps, l’Així no! Aquest podcast en solitari va ser la meva manera d’expressar-me enfront el panorama polític actual. Aquests editorials m’han servit per posar a prova les meves dots comunicatives i descobrir com tot i tocar un tema complicat l’audiència respon encara que segurament no comparteixin el meu punt de vista. Desgraciadament la falta de temps em va fer aparcar el programa, però espero ben aviat tornar-hi per seguir desbarrant.

On no he faltat ni una sola setmana és al meu videovloc a Youtube. Cada setmana he penjat un vídeo on he tractat diferents temes ( ressenyes cinematogràfiques, crítiques literàries, reflexions, consells,…) i els seguidors han anat augmentant, poc a poc però constant. També vaig provar fortuna a Igtv amb un format diferent, però pensar/gravar/editar dos vídeos a la setmana és complicat quan també treballes i intentes gaudir d’altres coses. Així doncs després de sis entregues vaig haver d’abandonar.

Un dels punts forts d’aquesta temporada ha sigut la meva col·laboració al magazín radiofònic Animals de nit. Els responsables del programa han saltat de cadena, ara els podeu trobar a Ràdio Vilafant, i amb això han aconseguit un salt qualitatiu molt destacable. La meva participació mensual amb El pitjor youtuber del món ha sigut el meu raconet on parlar del fenomen dels influencers i creadors de continguts de les xarxes socials. El cert és que ens ho passem molt bé divagant sobre qualsevol cosa que ens passa pel cap. Que confiessin en mi per preparar un especial de Halloween va ser tot un honor i orgull. A més, durant l'estiu, vaig tenir la oportunitat de participar al programa estiuenc El para-sol on vaig fer les ressenyes cinematogràfiques de la cartellera.

Però una cosa que ha funcionat a les mil meravelles ha sigut un dels meus grans divertiments, el dibuix. Amb la tauleta gràfica he realitzat diversos encàrrecs que m’han ajudat molt econòmicament. El millor de tot és que no sols he rebut peticions de coneguts si no que a més bona part ha sigut gent amb la qual no tinc cap connexió que m’ha demanat il·lustracions sota demanda. A més vaig tenir la ocasió de participar amb un stand a la fira Figueres Galàctica i vendre algunes de les meves obres materials. Més que satisfet de tot plegat. Ah, i per Sant Jordi vaig tenir un raconet on vendre els meus còmics. No em puc queixar gens. Gràcies Tot hi som! per fer-me un forat al vostre stand.

La pitjor notícia de totes va ser perdre el meu bloc personal. Un problema amb WordPress va fer que hi perdés l’accés, no podent anar actualitzant el meu dia a dia. Una llàstima i que espero resoldre aviat buscant un nou domini o solució semblant.

Segurament m’he deixat moltes coses al tinter, però espero que m’ho disculpeu. Ara mateix estic teclejant encara amb mil coses al cap i milers més apuntades a l’agenda.

Porteu-vos molt malament, que l’aventura segueix endavant!

Imatge 1
Imatge 2
Imatge 3
Imatge 4
Imatge 5
Imatge 6